Over het Openluchttheater Nispen

Het Openluchttheater Nispen is in 2015 gebouwd onder de vleugels van het project De Heerlijckheijd Nispen.

De Heerlijckheijd Nispen was een grootschalig programma van het Bewonersplatform Nispen. De inzet was om, met behulp van subsidie van de provincie Noord-Brabant, de Gemeente Roosendaal en de inzet van vrijwilligers, nieuwe initiatieven in het dorp te realiseren. Dit om de Nispenaar weer trots op zijn dorp te maken én om de leefbaarheid van het dorp te verbeteren en te behouden voor de toekomst.

Het project De Heerlijckheijd Nispen bestond onder meer uit het bedenken en herinrichten van een nieuw kerkplein. Met daaraan gekoppeld parkeergelegenheid, een turftuin en zichtbaar maken van oude kerkfunderingen. In het buitengebied lag de focus op de inrichting van een natuur- en bijen zone langs de Antwerpseweg. Hier werd ook een uitdagend moutainbikepad over “de N ’Oop” van Nispen aangelegd. Tevens werden nieuwe wandel/fietspaden uitgezet en gedocumenteerd. Langs die paden werden zelfgemaakte boombanken geplaatst. Kortom; Nispen stak de handen uit de mouwen. Achter de eerdergenoemde turftuin werd plaats ingeruimd voor een nieuwe ontmoetingsplek: het Openluchttheater van Nispen.

Sample title

Omdat de Brabantse Dorpenderby in 2015 het thema Cultuur meekreeg, kwam de bouw van het Openluchttheater in een ander daglicht. Het theater werd, samen met 8 genomineerde Brabantse dorpen het middelpunt van een provinciale wedstrijd, die breed in de media werd uitgemeten.

Kenmerkend aan ons Openluchttheater is het kleine formaat en daarmee de knusse sfeer. Aan de achterzijde bevindt zich een 22 meter lange mozaïekbank die in samenwerking met kunstenaar Marijke Maas, Basisschool de Linde en vele, vele vrijwilligers gemaakt is. Een kunstwerk op zich!

De dorpenderby werd overtuigend door Nispen gewonnen, hetgeen het project de Heerlijckheijd Nispen vleugels gaf. Sindsdien zetten vele vrijwilligers zich voor en achter de schermen in om de Turftuin en het Openluchttheater van Nispen er 365 dagen van het jaar op z’n best uit te laten zien. Er wordt voortdurend hard gewerkt om jong en oud een boeiend en afwisselend theaterprogramma aan te bieden.

Your image

Kom ook een keer kijken in het Openluchttheater. Kijk voor alle voorstellingen in het programma.

Kijk hier voor een sfeerimpressie van de activiteiten.

Kijk hier voor de veelgestelde vragen over een bezoek aan het openluchttheater.