Gespeeld!

Deze voorstellingen hebben al gespeeld in ons theater. Terugkijken kan bij de sfeerimpressie!

Zondag
21 mei 2023
10.00 - 17.00 uur

Kunstmarkt

Entree: gratis (vrije gift welkom)
Welkom vanaf 10.00 uur

Popkoor Akkoord

Popkoor Akkoord - Koffieconcert - aanvang 11.00 uur

Popkoor Akkoord is nét even anders.
Onder de bezielde leiding van Polle Dujardin (dirigent en pianist) worden de sterren van de hemel gezongen en dat al meer dan 25 jaar. Vandaag zingen ze nieuwe nummers, maar ook wat oude, die te mooi zijn om niet meer te zingen. Ons repertoire is veelzijdig. Een paar voorbeelden: Dansen Op De Vulkaan van De Dijk, No Time To Die van Billie Eilish, Door De Wind van Stef Bos / Miss Montreal, This Is How You Remind Me van Nickelback, Your song van Elton John. Kijk voor meer info op www.akkoord.com.

Kunstmarkt

M.m.v. Popkoor Akkoord, gitaargroep Naalden en Silke & Ruud

Kunstmarkt georganiseerd door Stichting Cultureel Nispen. Kraampjes met kunst, kunstenaars én muziek in het Openluchttheater van Popkoor Akkoord, gitaargroep Naalden en Silke & Ruud.

Popkoor Akkoord start om 11.00 uur.
Gitaargroep Naalden begint die dag om 13.30 uur.
Silke & Ruud starten rond 15.00 uur.

Gitaargroep Naalden
Silke en Ruud

Dinsdag
23 mei 2022
15.00 uur

Matineeorkest Muziekvereniging Roosendaal

Entree: gratis (vrije gift welkom)
Welkom vanaf 14.30 uur

Matineeorkest

Muziekvereniging Roosendaal

Het Matineeorkest van Muziek Vereniging Roosendaal komt weer graag naar Nispen voor een muzikale middag. Een gevarieerd programma staat garant voor een plezierige middag; komt u ook?

Zaterdag
3 juni 2023
20.00 uur

Nienke Dingemans
Foto: Gian van Eekelen

Entree: € 5,-
Kassa open vanaf 19.30 uur

Hoe een meisje van 14 de blues kreeg

Nienke Dingemans & Band

Joost Verbraak, Jan van Bijnen en Joris Verbogt begeleiden Nienke Dingemans die inmiddels haar (door de pers lovend ontvangen) 1e debuut-EP "Devil On My Shoulder" heeft uit gebracht.

De vier rasmuzikanten brengen parels uit de geschiedenis van de rootsmuziek en eigen werk dat daar naadloos op aansluit. Fris maar doorleefd en bezield: échte muziek! De verhalen tussen de liedjes zijn soms ontroerend, soms ronduit komisch, maar altijd geven die het materiaal meer kleur en diepgang.

Nienke Dingemans & Band

Zondag
4 juni 2023
14.30 uur

Woeste Willem

Entree: € 5,-
Kassa open vanaf 14.00 uur

Woeste Willem

Over piraten, stoer doen, bang zijn en vriendschappen

Harro van Lien

Woeste Willem is een vertelvoorstelling over stoer doen, bang zijn en over vriendschappen die je niet aan ziet komen.

Willem woont alleen aan de rand van het bos. Hij geniet van de rust die hij heeft verdiend na een leven vol gevaarlijke avonturen. Hij zingt zeeroversliedjes, loert wat door zijn verrekijker over het water tot opeens een klein jongetje de rust verstoort. Het jongetje is een landrot, duidelijk. Aan landrotten heb je niks. Landrotten zeuren. Om woest van te worden!

Woeste Willem

De voorstelling is een bewerking van het gelijknamige boek van Dieter en Ingrid Schubert.

Zondag
11 juni 2023
11.00 uur

In verband met de zonnige verwachtingen is een overkapping als beschutting aanwezig.
Harmonie St. Caecilia

Entree: gratis (vrije gift welkom)
Welkom vanaf 10.30 uur

Jeugd- en Koffieconcert 'Heb je even voor ons?'

Harmonie St. Caecilia Nispen & KNA Schijf

Het jeugdorkest van harmonie St. Caecilia wordt groter en groter. Tijdens dit concert zal zowel het jeugdorkest als het grote orkest zich laten horen. Ook hebben wij onze muziekvrienden van KNA Schijf uitgenodigd.

Dat muziek maken onder de Nispense jeugd weer leeft, laten zij zien door het spelen van populaire muziekstukken. Het concert is bedoeld voor jong en oud. Voor meer informatie en het definitieve programma volg Harmonie Nispen op Facebook/ Instagram.

Jeugdorkest

Zaterdag
17 juni 2023
20.00 uur

Bjorn van der Doelen, Martijn Kuijten, Ruud van den Boogaard
Foto: Ellen Jeurissen

Entree: € 5,-
Kassa open vanaf 19.30 uur

𝗩𝗲𝗿𝗴𝗮𝗻𝗲 𝗚𝗹𝗼𝗿𝗶𝗲

𝗕𝗷ö𝗿𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲𝗿 𝗗𝗼𝗲𝗹𝗲𝗻, 𝗠𝗮𝗿𝘁𝗶𝗷𝗻 𝗞𝘂𝗶𝗷𝘁𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗥𝘂𝘂𝗱 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲𝗻 𝗕𝗼𝗼𝗴𝗮𝗮𝗿𝗱

Wij komen je een ode aan de verstoteling brengen. De onaangepaste, tegendraadse, kleurrijke en eigengereide figuren van onze provincie. De zonderlingen, genieën, kluizenaars en verschoppelingen van ons Brabantse land. Wat ze verbindt is dat ze afwijken van de norm.

Een liefdevolle, muzikale ode, waarin we het levensverhaal vertellen in de vorm van een lied. Een soort serenade voor de verstotelingen, opgedragen in de plekken waar zij hun levens versleten. Van Oploo tot aan St. Willebrord. En dus ook in het Openluchttheater van Nispen! Komt u ook?

Naast Vergane Glorie in het theater zijn Björn, Ruud en Martijn ook te zien in de gelijknamige negendelige serie op Omroep Brabant, geproduceerd door Van Osch Films, waarin zij op zoek gaan naar de prachtige en soms onwaarschijnlijke verhalen achter deze kleurrijke figuren uit onze Brabantse geschiedenis. Wekelijks te zien vanaf dinsdag 28 februari.

Woensdag
21 juni 2023
20.00 uur

Alliance francaise

Entree: vrij
Welkom vanaf 19.30 uur

Alliance francaise
Foto: Ineke Stofmeel

Fête de la musique

Alliance française

Woensdagavond 21 juni tovert Alliance Française het Openluchttheater van de Heerlijckheijd Nispen om tot een Frans dorpsplein voor het jaarlijkse Fête de la Musique. Alweer voor de 23e keer een avond lang Franse chansons om naar te luisteren of om mee te zingen. Iedereen is welkom.

Alliance francaise
Foto: Ineke Stofmeel

In 1982 werd het Fête de la Musique voor het eerst georganiseerd in Frankrijk. Sinds die tijd is het muziekfeest uitgewaaid naar meer dan 120 landen verspreid over alle continenten. In 2000 was Alliance Française de eerste om in Nederland een Fête de la Musique te organiseren: een avond vol Franse muziek van alle tijden. Sindsdien is dit evenement uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende en druk bezochte Franse avond.

De datum 21 juni is indertijd gekozen vanwege het begin van de zomer. De langste dag. Zomerzonnewende. Een verwijzing naar vruchtbaarheidsfeesten en de Sint-Jansvuren. En naar de midzomerfeesten in de Scandinavische landen waar die dag de zon niet onder gaat.

Zaterdag
8 juli 2023
14.00 - 17.00 uur

Exotische markt

Entree: gratis (vrije gift welkom)
Welkom van 14.00 tot 17.00 uur

Voorproefje exotische markt

In en om het openluchttheater

Om al in de juiste sfeer van de Exotische Markt te komen kun je op zaterdagmiddag 8 juli al zelf komen warm draaien.

Kom jij mee Mantra zingen, trommelen op diverse percussie instrumenten en/of zingen naar hartenlust? Liever alleen kijken & luisteren? Ook dan ben je ook van harte welkom! Download het programma hier.

Programma exotische markt Nispen 2023
Programma exotische markt Nispen 2023

Zondag
9 juli 2023
12.00 - 18.00 uur

Exotische markt

Entree: gratis (vrije gift welkom)
Welkom vanaf 12.00 uur

Exotische markt

kom de wereld ontdekken!

In en om het Openluchttheater zijn weer tal van mooie kramen te vinden met Goede doelen (onder meer You & Me for Gambia en de Wereldwinkel) en koopwaar van over de hele wereld en lekker eten.

Naast mooie kramen zullen ondermeer Sol y Luna, Jeremy Olivier, Som do Sol, Nexus Tribal , Souvernirs d’Afrique en One Revolution Band op het programma staan. Download hier het hele programma.

Programma exotische markt Nispen 2023
Programma exotische markt Nispen 2023

Zaterdag
26 augustus 2023
20.30 uur

Sooz

Entree: gratis (vrije gift welkom)
Welkom vanaf 20.00 uur

Swingen met de Sooz  

met live muziek van The Dead Wax

Komt u meegenieten van de tijdloze muziek uit de jaren 60 en 70 met de DJ mannen van de Sooz?

Akoestische rock, pop & blues, gespeeld door mannen met aardig wat levenservaring, dat is The Dead Wax. Altijd op zoek naar een Woodstock-achtige vibe, geïnspireerd door helden als Lou Reed, Cream, CCR, David Bowie, Neil Young en o.a. Iggy Pop.

De band wordt gevormd door Norbert Schut (zang en gitaar), Freek Prins (percussie), Ron Knook (basgitaar) en sologitarist Remko Willems.

THE DEAD WAX

Zondag
27 augustus 2023
14.30 uur

Gezien de wisselende weersverwachtingen zal de voorstelling "de Magische Kast" met Huub Cooijmans in de kerk doorgaan. Mochten het weer gunstig zijn, dan zal het toch in het Openluchttheater doorgaan: kijk voor de laatste update hiervoor op onze Facebookpagina.

Huub Cooijmans
Foto: Robin de Ridder

Entree: € 5,-
Kassa open vanaf 14.00 uur

De magische kast

Huub Cooijmans

Huub heeft een oude kast op de kop weten te tikken via Marktplaats. Gratis af te halen, wat een topdeal!

Maar de kast heeft iets geks: hij zit op slot met een grote ketting en de sleutel is kwijt… Lukt het Huub en zijn publiek om samen de magische kast open te krijgen? Wat zou er in de kast zitten en wat doe je als blijkt dat ‘ie betoverd lijkt te zijn?

Huub Cooijmans
Foto: Robin de Ridder

Een familievoorstelling vol magische trucs, grappige twists, jongleerkunsten en verrassende effecten.

Zondag
3 september 2023
14.30 uur

Bij onverhoopt minder goed weer gaat de voorstelling door in de kerk van Nispen.

Nispen Klassiek

Entree: € 5,-
Welkom vanaf 14.00 u.

Mozart to Be

Nispen Klassiek in een nieuw jasje

Muziek voor jong en oud!

Nispen Klassiek

All round acteur Ton Meijer gaf jarenlang dramalessen en speelde in diverse films, tv- series en toneelstukken. Hij is een liefhebber van kunst, architectuur en klassieke muziek en weet dit op een weergaloze manier over te brengen op jong en oud publiek. Daarbij heeft hij een eigen, vrije speelstijl ontwikkeld, waarbij de kinderen een levend onderdeel van de voorstelling zijn. Niets hoeft, veel mag. De andere hoofdrol is natuurlijk voor de muziek. De kinderen worden meegenomen in de wereld van de componist: ze spelen Wolfgang als kind, voelen zich zanger, cellist , pianist of violist. Zonder dat je het merkt kruipt de muziek van Mozart in je oren, om daar nooit meer weg te gaan.

Nispen Klassiek

Ton Meijer komt met Marieke de Bruijn: Violist, Josef Teken: Cellist, Ursula Dutschler: Clavecinist en Marijje van Stralen: Sopraan

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt wordt door: Van Driesum Piano's & Vleugels Roosendaal

Zaterdag
16 september 2023
20.30 uur

Open air bioscoop

Entree: € 5,-
Kassa open 20.00 uur

Openair bioscoop (in de kerk)

I.s.m. filmhuis Cinema Paradiso

Met elkaar, in de kerk, kijken en genieten van een bijzondere film. De avond gaat door in de kerk van Nispen (zonder kampvuurtje!)

Dit jaar is er gekozen voor de Deense ontroerende komedie ‘Rose’ uit 2022. Het scenario is deels gebaseerd op eigen ervaringen van regisseur Niels Arden Oplev. Hij koos een Deense sterrencast uit met in de hoofdrol Sofie Gråbøl (The Killing).

In de herfst van 1997 nemen Ellen en haar man Vagn Inger mee op een busreis naar Parijs. Inger is de zus van Ellen, is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste medicatie en het mijden van te veel prikkels kan Inger een redelijk normaal leven leiden. Hoewel haar reisgenoten hier wellicht anders over denken. Eenmaal in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben, ze gaat op zoek naar iemand uit haar verleden; gaat ze die ook vinden en wat brengt dit teweeg bij haar?