Zaterdag
17 augustus 2024
21.00 uur

Sooz

Entree: gratis (vrije gift welkom)
Welkom vanaf 20.30 uur

Swingen met de Sooz  

met de DJ's van Sooz

Voetjes van de vloer…… óp de vloer en Swing it out met de DJ’s van de Sooz!

Back tot the 60ies & 70ies; kom je ook?!

Zondag
18 augustus 2024
14.30 uur

Notoire Fanfare

Entree: € 5,-
Welkom vanaf 14.00 u.

East meets West

Notoire Fanfare begroet 't Meziekske

Sinds 1975 bestaat de volksmuziekgroep 't Meziekske uit Bergen op Zoom en omstreken. Ooit geïnspireerd door The Dubliners, maken ze al jaren veelal zelfgeschreven muziek.

't Muziekske

Deze middag worden ze afgelost door de dames & heren van Notoire Fanfare. Een kleurrijk theatraal gezelschap dat voor deze dag speciaal vanuit Oost-Brabant naar Nispen komt. Ze spelen aanstekelijke blaasmuziek uit alle windstreken gelardeerd met theatrale invloeden. Komt u het mee ervaren, u zult beslist geen spijt krijgen!

Zondag
25 augustus 2024
14.30 uur

Circus Broers

Foto: Henry Faber

Entree: € 5,-   |   kinderen t/m 12 jaar gratis
Welkom vanaf 14.00 u.

Circus Broers

FamilievoorStelling

De Circusbroers is een echte familievoorstelling! Deze unieke show bestaat uit een opeenvolging van spetterende circusacts. In rap tempo en met veel humor vormen deze acts een onvergetelijke voorstelling!

Deze knotsgekke circusshow laat je genieten, verbazen, op het puntje van je stoel zitten, maar boven alles dubbel liggen van het lachen. Kom jij ook?

Zondag
15 september 2024
14.30 uur

Verbraak en Van Bijnen

Foto: Gian van Eekelen

Entree: € 5,-
Welkom vanaf 14.00 u.

Countrymiddag

Verbraak & Van Bijnen e.a.

Twee singer-songwritende multi-instrumentalisten met ‘roots’ die verwantschap tonen met Blues, country, New Orleans-jazz en Americana uit het diepe Zuiden.

Ze waren al eerder in het Openluchttheater van Nispen, als begeleiders van Nienke Dngemans en André van den Boogaart. Jan van Bijnen en Joost Verbraak (Rob de Nijs, Freek de Jonge, Claudia de Breij, Swamp Dogg) spelen hun muziek op onder meer dobro, sousafoon, banjo, drums, slidegitaar en trompet. De kleinste big band ter wereld!

Daarnaast maakte Jan van Bijnen furore in de SBS6-hit ‘The Tribute – Battle of the Bands’ als gitarist van de The Fortunate Sons (CCR).

Voor deze middag graven ze diep in hun country hart.

Met op pedasteel gitarist Rob van Duuren en basgitarist Joris Verbogt (bekend van Magic Frankie en Mattanja Joy Bradley staat dit optreden in het teken van line-dancing. Met de onvergetelijke countryliedjes van o.m. Johnny Cash en Tammy Wynette.

Welcome: Yee-haw!

Zaterdag
21 september 2024
20.30 uur

Open air bioscoop

Entree: € 5,-
Kassa open 20.00 uur

Openair bioscoop

I.s.m. filmhuis Cinema Paradiso

In samenwerking met Filmhuis Cinema Paradiso zal er deze avond een film in de openlucht vertoond worden, bij onverhoopt minder goed weer zal de avond door gaan in de kerk. Achteraf is er bij het kampvuur een gezellige nazit met gratis ludieke loterij.

Zaterdag
28 december 2024
Tijden volgen

Dickens Geestige Kerst

Entree: volgt
Welkom vanaf: volgt

Dickens Geestige Kerst

Winterproductie Onderling Kunstgenot

Op zaterdagnamiddag en avond van 28 december 2024 speelt Onderling Kunstgenot de korte voorstelling Dickens Geestige Kerst in het Openluchttheater van Nispen. Dit onder regie van Gijs de Rooij. Nadere informatie volgt t.z.t. via de website www.onderlingkunstgenot.nl.

Gespeeld!

Deze voorstellingen hebben al gespeeld in ons theater. Terugkijken kan bij de sfeerimpressie!

Zondag
26 mei 2024
12.00 uur

Hap en Stap

Reserveren: niet meer mogelijk we zijn uitverkocht!
Welkom vanaf 11.30 uur

Theater Hap & Stap
2e editie

Toneelvereniging Onderling Kunstgenot

In 2019 hield Toneelvereniging Onderling Kunstgenot in het kader van het 100 jarig bestaan een Theater Hap-Stap middag. Dit was een groot succes en vandaar vinden zij het hoog tijd worden, als toneelvereniging, voor een herhaling!

Dus: de tweede editie van Theater Hap-Stap in Nispen vindt plaats op zondag 26 mei 2024 tussen 12.00 en 18.00 uur. Die middag zijn, in het centrum van Nispen, op zes locaties (in de openlucht) zes korte theateracts te zien van 6 verschillende toneelverenigingen uit de regio.

Deze acts worden omlijst met een hap- en drank proeverijtje van lokale ondernemers en regionale brouwerijen. Het publiek, 6 groepen, van maximaal 25 personen, bezoeken via een wandelroute met gids alle locaties in de dorpskern van Nispen. Begin en eindpunt is het Openluchttheater van Nispen.

Meer informatie via www.onderlingkunstgenot.nl.

Zondag
2 juni 2024
10.00 - 17.00 uur

Kunstmarkt

Entree: gratis (vrije gift welkom)
Welkom vanaf 10.00 uur

Vocal group Nouveau

Vocalgroup Nouveau - aanvang 14.30 uur

Vocalgroep Nouveau
Optreden van 14.30 uur t/m 15.00 uur korte pauze 15.30-16.00 uur entree is gratis.

Kunstmarkt

Stichting Cultureel Nispen i.s.m. OLTN

Met de Kunstmarkt wordt de historische band tussen het Nispen en de Antwerpse kunstenaar Peter Paul Rubens benadrukt. Zijn moeder was eigenaar van een buitenverblijf in Nispen, het verdwenen slotje Moerendaal. Uit bewaard gebleven documenten blijkt dat zij al wist dat Nispen een gemoedelijk dorp was, een prima plek om te leven. En een aantal eeuwen later is dat nog steeds het geval!

Kunst of Kitsch?
10.00 uur t/m 14.00 uur - openluchttheater

Er worden door een erkend kunst- en antiektaxateur taxaties uitgebracht van het door u meegebracht voorwerp. Men mag maximaal 3 voorwerpen per persoon meebrengen om te laten taxeren. Er wordt voor de taxatie in tijdsblokken gewerkt: eerste blok is van 10.00 uur t/m 12.00 uur tweede blok is van 12.00uur t/m 14.00 uur. Men moet zich vooraf aanmelden via mail. Aanmelden kan tot 25 mei a.s. deelnamen is gratis.

Workshop voor Kinderen
11.00 uur t/m 16.00 uur - kunstmarkt

Deze workshop wordt verzorgt door Ineke Hello van Kinderworkshops. Deelname is gratis.

Foto Groep Nispen
10.00 uur t/m 17.00 uur - Basisschool De Linde

Foto Groep Nispen organiseert zondag 2 juni een foto-expositie, in Basisschool De Linde in Nispen. De ingang is via de achterzijde, bij het openluchttheater, volg de borden. Tijdens de Expositie kan men ook mee doen aan een leuke zoekopdracht, Raad je Plaatje, men kan er ook een prijsje mee winnen. Voor meer info zie: https://www.cultureelnispen.nl/nieuwsbericht202401.htm

Zondag
9 juni 2024
11.00 uur

Harmonie St. Caecilia

Entree: gratis (vrije gift welkom)
Welkom vanaf 10.30 uur

Jeugd- en Koffieconcert 'Laat de muziek in je hart'

Harmonie St. Caecilia Nispen

Het jeugdorkest van harmonie St. Caecilia Nispen wordt groter en groter. Tijdens dit concert zal zowel het jeugdorkest als het grote orkest van harmonie St. Caecilia Nispen van zich laten horen. Na St. Caecilia uit Nispen zal St. Caecilia uit Kruisland een optreden geven. Het concert is bedoeld voor jong en oud.

Voor meer informatie en het definitieve programma, volg Harmonie Nispen op Facebook/Instagram.

Zaterdag
15 juni 2024
20.00 uur

Cool McFinn

Entree: € 5,-
Kassa open vanaf 19.30 uur

Ierse avond

M.m.v. Cool McFinn

Cool McFinn is een traditionele Ierse folkband. Als het ze uitkomt spelen ze ook Schots óf wat ze op dat moment leuk vinden: kom het zelf mee beleven!

Vrijdag
21 juni 2024
20.00 - 22.00 uur

Alliance francaise

Entree: vrij
Welkom vanaf 19.30 uur

Fête de la musique

Alliance française

Bonjour! De eerste dag van de zomer wordt bij Alliance Française uitbundig gevierd met muziek. Ook dit jaar zullen de Franse chansons weer klinken. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren en genieten van een keur aan optredens. Alle artiesten zullen hun beste beentje voorzetten. Dansen, klappen, meezingen … alles mag.

In de jaren ’60 en ’70 werden er veel Franse plaatjes gedraaid op de Nederlandse radio. Het jaarlijkse hoogtepunt was natuurlijk Radio Tour de France. In één van zijn liedjes zingt Herman van Veen hoe zijn moeder de stofzuiger uitzette en de radio harder ging als er een liedje van Edith Piaf werd gedraaid. Sommige chansons kon iedereen meezingen in die tijd. Uit deze periode gaan we zeker een aantal liedjes horen.

De afgelopen twee jaar zat het theater lekker vol. Was u er nog niet eerder bij? Kom dan zeker langs om dit voorproefje van de zomer mee te maken. Zomer waarin we weer naar de Franse campings trekken, op het dorpsplein onder de platanen wegdromen bij een drankje en de muziek. Het terras blijft de hele avond open! Bienvenue!

Zaterdag
22 juni 2024
20.00 uur

Over de punchline
Marlies Bloemen

Foto: Isabeau Bosscher

Marlies Bloemen

Entree: € 5,- (incl. 1 consumptie)
Kassa open vanaf 19.30 uur

Over de Punchline

Comedy- en cabaretclub voor jongeren in Roosendaal

Over de Punchline is de eerste comedy- en cabaretclub voor jongeren in Roosendaal. Volgens sommige is het de beste gebeurtenis sinds de ontdekking van ons dagelijks brood! Comedy is in da House…. Euh …..in het Openluchttheater!

Zij durven het podium aan. Durf jij te komen?

Jongeren uit Roosendaal dagen zichzelf uit om u te vermaken. Hierbij worden ze bijgestaan door al meer geroutineerde kleinkunstmakers én door niemand minder dan Marlies Bloemen, die 18 maart jl. de juryprijs van het Griffioen/De Stoep Cabaret Festival in ontvangst mocht nemen….. Laat je verrassen en verbazen door deze nu al gevarieerde en leuke avond.

Zondag
23 juni 2024
14.30 uur

Hoe Assepoester Cinderella werd
Foto: Gertjan Aalpoel

Entree: € 5,-   |   kinderen t/m 12 jaar gratis
Kassa open vanaf 14.00 uur

Hoe Assepoester Cinderella werd

Roosendaals Toneel

Tja, waarom noemen ze Assepoester in andere landen eigenlijk Cinderella? Dat kun je zien in de opvoering door Roosendaals Toneel.

De twee stiefzussen en de stiefmoeder zijn heel gemeen. Nou ja, gemeen? Eigenlijk vooral dom. Gelukkig woont er in bijna ieder sprookje een goede fee. Hij (ja, ook mannen kunnen tegenwoordig fee zijn) heeft twee niet zo slimme hulpfeeën en samen kunnen ze Assepoester goed helpen.

“Wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet”. Dat betekent: Als je niet gepest wil worden moet je dat zelf ook niet doen.

Gelukkig valt er ook veel te lachen, vooral met de hulpfeeën, met de stiefzussen en hun moeder en met verrassende tovenarij.

Een hedendaagse, grappige versie van het bekende sprookje, door Roosendaals Toneel.

Regie: Eric Borghouts.
Geschreven door Ad Stofmeel.

Hoe Assepoester Cinderella werd
Hoe Assepoester Cinderella werd

Zaterdag
29 juni 2024
13.00 - 17.00 uur

Exotische markt
Exotische markt

Entree: gratis (vrije gift welkom)
Welkom van 12.30 uur

Aanloop Exotische Markt

Kom de wereld ontdekken!

Let op! Opwarmertje voor de Exotische markt van 30 juni; dus op deze dag geen marktkramen aanwezig!

Van 13 tot 17 uur gratis workshops (aanmelden is niet nodig) om in wereldse sferen te komen:
13.00 – 14.00 uur   |   Workshop Tai Chi Chuan & Qi Gong gegeven door Jiar Anber van Tai Chi Roosendaal
14.15 – 15.15 uur   |   Mantra zingen onder begeleiding van Atmapriya van EcoVilla in Essen
15.30 – 16.30 uur   |   Afrikaanse Dans met Stanley Ijama van Dansschool HKM uit Bergen op Zoom 

Jiar Anber en Atmapriya

Jiar Anber opent deze middag met Qi Gong, kom jij het meebeleven? In zijn lessen biedt hij twee hoofdstijlen aan, QI GONG voor gezondheid en TAI CHI CHUAN die de krijgskunstaspecten verkent.

Jiar Anber

Atmapriya is een muzikant, holistisch therapeut en yoga wetenschapper die studies deed in Australië, Nieuw-Zeeland en India en daar een passie ontwikkelde voor de oefening van 'Kirtan' oftewel samen mantra zingen 'call en response'.

Stanley Ijama - All the way from Africa!

Al the way from Africa

Stanley Ijama is geboren en getogen in Nigeria en heeft de afgelopen 10 jaar op de prachtige Kaapverdische eilanden gewoond. Hij is nog maar net een jaar in Nederland en maakt van elke performance een feestje! Zijn geweldige Afrikaanse dansstijlen zoals o.a. Afro, Funana, Traditionele dans in combinatie met zijn enthousiaste energie maakt dat hij elke gelegenheid verandert in een waar dansfeestje! Stanley danst al zijn hele leven en geeft groepslessen in Bergen op Zoom, dansworkshops op locatie en treedt regelmatig op verschillende evenementen.

Zondag
30 juni 2024
12.00 - 18.00 uur

Exotische markt
Exotische Markt
Dwibhumi
Your image
Exotische Markt

Entree: gratis (vrije gift welkom)
Welkom vanaf 11.30 uur

Exotische markt

kom de wereld ontdekken!

Kom weer ontmoeten, kijken, luisteren, dansen en genieten van al het moois wat de Wereld én de Exotische Markt rondom het Openluchttheater Nispen u te bieden heeft.

Voor het 9e jaar op rij wordt deze kleurrijke Markt georganiseerd. Met medewerking van talloze goede doelen wat garant staat voor mooie producten uit binnen en buitenland.

Duo Los Perdidos
Ostara

Doorlopend van 12 tot 18 uur muziek en dans met onder andere Souvenirs d'Afrique, Werelds Folk Trio Ostara uit Namen/België, Jeremy Olivier Trio, Balinese dans met o.a. Nova Burdo-Marseline, Hamid Reza Behzadian met zijn Perzische gitaar en het Los Perdidos Duo met Remko Willems en Lisette Hassebroek.

OLTN-podium
12.00 – 13.00 uur  |  Souvenirs d'Afrique & Singing Circle Koorgroep
13.30 – 14.10 uur  |  Balinese Dans met Dwibhumi
15.00 – 16.00 uur  |  Ostara Folk muziek uit België
17.00 – 18.00 uur  |  Jeremy Olivier Trio

Mozaiëk Foyer
13.00 – 13.30 uur   | Oosterse muziek met: Duo Hamid Reza Behzadian en Niti Ranjan Biswas
14.15 – 15.00 uur | Vervolg Duo Hamid Reza Behzadian en Niti Ranjan Biswas
16.00 – 17.00 uur | Duo Los Perdidos met Remko Willems en Lisette Hassebroek

Marktkraamhouders

Van Wereldwinkel, tot kruiden van de Heeltuin, van edelstenen tot Afrikaanse snuisterijen en heel veel verschillende goede doelen waaronder You & me for Gambia, Missie Naai Kring Nispen, Stichting KINDIA, Dames van de Zijden Draad, Beads for life en Amnesty International.

Eten en drinken

Voor de inwendige mens wordt natuurlijk ook gezorgd. Kom heerlijk proeven van Surinaamse, Poolse en Oekraïense gerechten!

Dinsdag
2 juli 2024
20.00 uur

Harmonie St. Caecilia

Entree: gratis (vrije gift welkom)
Welkom vanaf 19.30 uur

TerrasConcert

Harmonie St. Caecilia Nispen

Al jaren geeft harmonie St. Caecilia op de laatste repetitie voor het zomerreces een concert met als afsluiting een borrel op het terras. Ook dit jaar zullen zij weer een zomeravondconcert geven. Twee weken voorafgaand aan dit concert houdt de harmonie twee open repetities. De gastmuzikanten zullen tijdens het terrasconcert meespelen. We luiden graag met u muzikaal de zomervakantie in!

Voor meer informatie en het definitieve programma, volg Harmonie Nispen op Facebook/Instagram.